the fantasy of dreamland..journey..real life..

Wednesday, 30 November 2011

facebook punya hal

asalamualaikum buddies --->


firstly saya nak story what happen on my FB
semenjak dua menjak nie
ehem ehem
saya dah kurangkan senarai buddies saya 
on friend list at FB
ce tanya saya kenapa??.. (",")? 
sebabnya 


1. I listen to my hubby advise.. he say... 
(better i x story yg nie nanti ada plak yg gaduh)
anyways kepada yang dah kena remove n block 
mungkin itu lebih baik..

2. I bukan jenis suka simpan kawan ramai2
mcm post status yg kita selalu nampak dkt FB..
berjuta kawan dekat FB 
tapi berapa sgt yang nk menolong bila
 berlaku kesusahan

3. Ini kes saya x accept u all jadi friend saya
 ermm ada setengah buddies saya yg saya x kenal
tapi mcm mna boleh add kalau x kenal??
hah ceritanya mcm nie..
mungkin buddies tu satu sekolah dgn saya..
tapi bayangkan..kalau satu sekolah tu ada beribu org
tak kan saya nak add semua
kan kan kan
*saya add kawan yang saya kenal jerw


dan banyak lagi sebab lain..

so kenapa saya story pasal nie?
takut - takut ada orang ingt saya nie bukan - bukan plak
saya x suka cari gaduh kalau menda x da kena mengena dengan saya


"pekara paling memalukan seorang wanita adalah jika 
wanita itu bertindak tidak matang dalam menangani sesuatu hal hinggakan menyebabkan 
pergaduhan tercetus diantara sesama wanita"

what ever
with love : hati iza

copyright by the owner of this blog : hati iza

khas untuk ahmad khozaee

video



copyright by the owner of this blog : hati iza

semester break

assalamualaikum buddies ---> 



semester break is back!!
hehehehe
well I've just returned from a holiday in 
bukit merah laketown resort


with 
my beloved family n hubby
wanna to see my activity at there??
"+o+' hohoho "+o+"
wait for the next entry 
OK

bye bye

with love : hati iza

copyright by the owner of this blog : hati iza

Friday, 25 November 2011

resah gelisah

assalamualaikum...
ermmm...ermmmm...ermmmmmmm
sebenarnya hati saya sedang dilanda resah nie
kenapa?

hurmmm..saya sebanarnya takut kehilangan seseorang 
yang sangat sangat lerw important 
dalam hidup saya

dia adalah salah seorang insan yang tersenarai 
dalam senarai insan - insan terpenting dalam hidup saya

sebab dia adalah masa depan saya
insan yang bakal melengkapi kehidupan saya 
dalam melengkapi normar keperluan seorang manusia

siapa?
ceteka ceteka..hehehe *o*,
jengg jengg jenggg

tadaaaa....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

kenal siapa nie??

NAMA :  *o* my love *_*

PEKERJAAN : menabur benih cinta di hati saya

TEMPAT TINGGAL : di segenap hati saya

STATUS : DIA HAK MILIK SAYA


so ini lerw lelaki bertuah yang tersangat lerw 
PENTING dalam hidup saya

P/s to him : sayang...I WILL NEVER LET YOU GO
NEVER EVER FOREVER!!

SAYA CINTAKAN AWAK SELAMANYA...









copyright by the owner of this blog : hati iza

meaningful wordless



















copyright by the owner of this blog : hati iza

Monday, 14 November 2011

birthday girl

happy birthday to hati iza..


today is my birthday 
yang ke 20





copyright by the owner of this blog : hati iza

1st day exam - June 2011 season

alhamdulillah


2 paper untuk hari nie dah selesai
pagi tadi starting dengan paper math engineering 4
kemudian petang plak paper technology workshop 2
saya dah cuba yang terbaik....rasa lega dah selesai 2 paper
next paper coming is technology automotive 
follow by strength of material
and 
strength of machine 

wish me luck

with love : hati iza

copyright by the owner of this blog : hati iza

Saturday, 12 November 2011

makan oh makan

selamat petang
blrppp alhamdulillah..
baru lepas makan untuk lunch 
dan  sekali dengan makan malam
hehehe..jimat..
 tadi saya dengan house mate g pasar sekali 
near pekan tg malim
saja tukar angin beli makanan jauh dari kediaman
sambil tu tenangkan fikiran yang pening dengan input study

memandangkan saya makan nie untuk cover lunch dengan dinner
so menu hari nie.. agak special sikit..
nak tahu x apa yang special tu??
hehehe

taaadaaaa
nasi ayam & keropok lekor



gambar nie hiasan jerw..
yang sebetulnya dalam beg dan bekas plastik jerw..

hehehe
sebenarnya tak ada apa yang special pn sebab
seperti hari - hari biasa..
tiap - tiap ari saya ambik lauk ayam jugak...
itu je yang saya makan
saya nie type x makan sayur... dah la x makan sayur..dah tu
agak cerewet plak dalam memilih makanan
mak saya masak jerw saya makan
nasib la siapa yang beristerikan  saya nie

ohhh ya..sakit perut saya nie..dah ok sikit...x mcm pagi td.. 
maybe sebab dah x da apa nak buang kan 
so sistem pencernaan pn rehat jap..


huhuhuhu... ok la..tu jerw

bye bye

with love : hati iza


copyright by the owner of this blog : hati iza

sakit perut

krooookk...ku tahan..
(sayang..hujan - hujan nie sedap tidur..)
kroookk..
arghhh kali nie mmg x tahan
lantas 
saya bangun dari tempat beradu terus 
memecut laju ke tandas

selang beberapa minit..
1..2..3..
fuhhh.. lega..
tapi rasa sakit lagi
adusss
apasal la dengan perut saya nie
dari 2 hari lepas lagi asyik sakit memulas - mulas
apa yang telah meracuni perut nie??
dari semalam hingga ke pagi nie 
sudah hampir 11 kali ulang - aling ke tandas
arghh..ini pun ada rasa nak membuang lagi nie

mak tolong..sakit perut..
arghhh..kroookk..


menaip dengan perut yang sakit : hati iza








copyright by the owner of this blog : hati iza

friend

awak..
saya dah maafkan awak


lets be friends

bye bye

with love : hati iza

copyright by the owner of this blog : hati iza

Friday, 11 November 2011

good morning

morning everyone..

hey dah gosok gigi ke belum nie..
heyyy!!!
jangan buka mulut kalau x gosok gigi lagi tw..
busuk.. hehehe
ermmm mesti pelik kan
tetiba jerw saya wake up so early this morning..
hahahaha
actually saya x tidur 1 night.. 
buat apa??
ermm x boleh tidur..
so habiskan masa dengan study..

anyway 
mulakan hari kita dengan senyuman..
mak cakap : 
"kalau nak mental dan fizikal kita sentiasa +ve.. 
amalkan senyum untuk diri sendiri di depan cermin dan 
ucapkan kata - kata semangat untuk diri sendiri"


ok ok
selamat menjalani hari anda dengan penuh ceria dan berjaya!!
bye bye

with love : hati iza


copyright by the owner of this blog : hati iza

Thursday, 10 November 2011

nice to eat

blrppp alhamdulillah kenyang
saya baru lepas makan
makan apa??
nasi putih + ayam goreng + tempe + kuah asam pedas

ok ok
bukan nak cerita apa menu yang saya makan tadi
tapi
sekarang nie saya nak cerita & share with u all..
tadi
baru jerw dalam berapa minit tadi
saya surf internet dekat google image
kemudian saya jumpa  gambar - gambar nie..







comel x??
comel kan makan - makan nie
nak makan pun rasa sayang
tapi kalau lapar..belasah jerw..
janji kenyang
hahahaha
ok la..
bye bye

with love : hati iza





copyright by the owner of this blog : hati iza

Wednesday, 9 November 2011

study week


final exam...aisshhh

mula exam : 14 nov 2011 
tamat exam : 24 nov 2011

takutnya..
sekarang nie keadaan saya sama seperti ni


i will do my best to achieve my target
wish me luck

bye bye
with love : hati iza



copyright by the owner of this blog : hati iza

my box karaoke

sebentar td saya baru jerw lepas cerita pasal BFF saya
(entry yang lepas..)
banyak yang saya nak cerita dalam blog nie..
kalau boleh 
x nk terlepas satu pun peristiwa yang berlaku dalam hidup saya
tapi ye la..bukan selalu saya ada masa..

kali nie saya nak cerita peristiwa yang berlaku waktu
perayaan aidiladha last sunday hari tu

masa raya haji ari tu..
saya dan pasangan saya serta kawan - kawan nya
berkaraoke di melaka
teman diaorg lepas gian..
saya??
ohhh saya x join pn..
lebih suka jadi pendengar suara - suara "merdu" diaorang jerw
hahahahaha...

so lets check it out


amat & his friend.. yg baju putih tu x tw nama apa

sayang lalalala

 this is me
muahahahaha

ok that's all..
see next entry..
bye bye

with love : hati iza







copyright by the owner of this blog : hati iza

my beloved friend

note : hey guys this is the way to show that 
i really grateful to become your friend


hari nie bukan hari sahabat sedunia..
tapi 
hari nie..ketika ini..
terlintas di fikirkan saya tentang my close friend
(tak tahu la samada diaorg pun rasa saya close friend diaorg..)
hehehe..
tapi x kesah saya nak cerita gak..
diaorg nie lah diantara hamba allah yang telah ditakdirkan 
untuk hadir dalam hidup saya sebagai seorang kawan

diaorang nie yang sering kali --->
ada waktu saya senang
hadir bila saya susah
mendengar luahan hati saya
menyokong saya 
membuat saya tersenyum
dan 
banyak lagi lerw...

saya bersyukur sangat sebab kami dijodohkan untuk
menjadi seorang kawan
sebab...ermmm...
firstly to my beloved partner ahmad khozaee 
i have to say i so sorry
jangan ambik hati ye..apa pun statement saya
cinta saya tetap pada awak
hahaha..
poyo hati iza nie..
tapi 
jujurnya jika di situasi dimana saya terpaksa memilih 
antara kawan dengan pakwe
saya memilih untuk bersama kawan saya.. 

to my beloved khozaee..
saya x marah jika awak kadang kala lebihkan 
kawan dari saya..
sebab hidup ini tak lengkap tanpa kawan
dan 
setakat nie..alhamdulillah 
saya boleh masuk dengan semua kawan kawan awak

p/s : kepada tuan punya gambar..sorry saya ambik x bagi tahu... hahaha





copyright by the owner of this blog : hati iza

Sunday, 6 November 2011

raya oh raya

selamat pagi
kesempatan ini saya nak ucap


huaaaaghhh rasa mengantuk..
x kan nak sambung tidoq lagi kot 
hehehehe..x la..
i wake up early nie sebab nak siap2
kejap lagi nak ke KL ambik my beloved
then terus berangkat ke melaka..

rasa - rasa jalan ke KL jam x??
hopefully x jam..
dengan keadaan saya yang mengantuk nie..
(semalam  pukul 5.00 pagi baru masuk tidur)
harap x jam lerw..
so
ok la saya nak siap2 kemas nie..
bye bye

copyright by the owner of this blog : hati iza

feeling bad

just now my heart same like this


copyright by the owner of this blog : hati iza

Saturday, 5 November 2011

izae cause in an accident


something happen between me n our beloved izae
on Monday 31/10/11
around 5.30p.m
izae cause in an accident
take a look...so pity
izae sorry ibu dah cuba jaga izae sebaik mungkin
tapi nak buat mcm mana.. 
benda nak jadi jugak



at this moment izae at a workshop.. 
picture izae waktu kejadian
x sempat nak snap..(x sempat nk fikir pn nak snap...)



and this...
hehehehe...sayang saya buat kan..
tq sayang..
i love u so much





copyright by the owner of this blog : hati iza